Ribsmarmelade m whisky

Written by Ditte Dahl Lisbjerg

I mange år har ungerne plukket ribs af buskene når bærene var rigtig røde – søde bliver ribs jo ikke – og modne.

Så der skal gerne kunne anvendes en god omgang ribs efter ungerne har lavet trylle-drikke og andet sjov.

En dag havde Netto tilbud på fersken, lige samtidig med at ribs-høsten var i hus. Derudover havde jeg på et nyligt besøg i Tanzania hentet noget vanilje med hjem – og da jeg har det ufravigelige princip at bruge sprut i alle marmelader, så var der ligepludselig en opskrift på Ribsmarmelade:

ca 1 kg Ribs

6 Ferskener (helst doughnut)

2 stænger ægte Vanilje

Smag til med sukker

Smag til med Whisky

 

Glassene kan enten skylles med atamon, eller du kan ‘nøjes med’ sprut 😉

Det viser sig at fersken og ribs bare harmonerer på bedste vis, og vaniljen får englene til at synge mens whiskyen får djævlen til at gnække lidt i skægget.

 

 

 

Biolog med passion for vilde dyr og steder. Arbejder til dagligt for en international NGO og har i mere end 10 år haft en ‘vild’ sommerhushave i Halsnæs nær Kikhavn i Nordsjælland.