I mange år har ungerne plukket ribs af buskene når bærene var rigtig røde – søde bliver ribs jo ikke – og modne.
Så der skal gerne kunne anvendes en god omgang ribs efter ungerne har lavet trylle-drikke og andet sjov.
En dag havde Netto tilbud på fersken, lige samtidig med at ribs-høsten var i hus. Derudover havde jeg på et nyligt besøg i Tanzania hentet noget vanilje med hjem – og da jeg har det ufravigelige princip at bruge sprut i alle marmelader, så var der ligepludselig en opskrift på Ribsmarmelade:
ca 1 kg Ribs
6 Ferskener (helst doughnut)
2 stænger ægte Vanilje
Smag til med sukker
Smag til med Whisky
Glassene kan enten skylles med atamon, eller du kan ‘nøjes med’ sprut 😉
Det viser sig at fersken og ribs bare harmonerer på bedste vis, og vaniljen får englene til at synge mens whiskyen får djævlen til at gnække lidt i skægget.