Spis dit skvalderkål

Written by Ditte Dahl Lisbjerg

Mange haveejere kæmper en kamp mod skvalderkål i haven. Hos os er det ikke en kamp, da vi simpelt hen spiser skvalderkålen.

2012-04-08_17-40-34_616
Skvalderkål i oliventapernaden er en god måde at bruge den gamle urt

Skvalderkål blev i sin tid hentet til Danmark af munkene som dyrkede det i deres haver som lægeurt til brug imod bl.a. podagra, deraf har planten også sit latinske navn: Aegopodium podagraria.

Ærligt talt så har skvalderkål en lidt, mmm skal vi sige markant smag, som jeg helst vil kamuflere lidt. Det kan f.eks. gøres med hvidløg, som når man laver vild oliven tapernade, ellers brug kun lidt som lidt ‘grønt’ i frikadeller, i bagværk, eller på toppen af salaten.

Biolog med passion for vilde dyr og steder. Arbejder til dagligt for en international NGO og har i mere end 10 år haft en ‘vild’ sommerhushave i Halsnæs nær Kikhavn i Nordsjælland.