Ukrudt bonanza

Written by Ditte Dahl Lisbjerg

Da jeg kom hjem fra en cykeltur til Hundested, havde ungerne samlet brændenælder og skvalderkål til aftensmaden. Så var det op til mig at kombinere noget, hvor begge dele indgik.

Udfording no 1. De søde, små havde jo ikke ligefrem nøjes med at nippe topskud. Det var med stængel og det hele. Men da det er så tidlig på foråret – tog jeg chancen og tog det hele med,… i blenderen 🙂

Note: Både skvalderkål  og brændenælder overhældes med kogende vand, og henstår 15 min.
Det gør urterne lige til at gå til. De hakkes og bruges i retten.

Brændenældesuppe
En skål brændenælder
Et løg
3-5 fed hvidløg
2,50 dl Fløde
5 dl hønseboullion

Løg og hvidløg svitses i smør eller olivenolie
De skoldede og hakkede brændenælder tilsættes
Fløden tilsættes – det hele blendes med en stavblender – og man smager til med salt og peber

Suppebrød m Skvalderkål
Din favoritopskrift på grovboller
Den skoldede og finthakkede skvalderkål æltes i dejen.

Lige inden den hakkede skvalderkål æltes i dejen

 

Biolog med passion for vilde dyr og steder. Arbejder til dagligt for en international NGO og har i mere end 10 år haft en ‘vild’ sommerhushave i Halsnæs nær Kikhavn i Nordsjælland.