Velkommen på insekthotel

Mens vi venter på at vejret bliver til rigtig havevejr, brugte jeg et par eftermiddage med sønnike på at knalde denne lille hytte sammen.

Insekthotel
Insekthotellet parat til gæster

De mange små huller skulle gerne virke dragende på især f.eks. murerbier, ét af de mange bestøvende insekter som vi skal være glade for i haven!

Insekthotellet er et sjovt lille og overkommeligt projekt, der kan hjælpe insekterne med egnede forhold til æg og larver. Problemet er, at de insekter der bestøver blomster er i tilbagegang. Det har betydning for udbyttet af f.eks. frugttræer i haven (også naboens). Murerbien anses faktisk for at være mere effektiv end de almindelige bier (ref. Haveselskabet).

Nu er hotellet på plads, og så må vi se om der kommer gæster!

Den nævnte murerbi har sit navn, da den murer sine æg inde i huller. I naturen vil det være gamle larvehuller i træer den slags huller er svære at finde i de almindelige ‘konventionelle’ have – men skulle gerne være at finde i den ‘vilde have’ – se selv hvad jeg fandt:

IMG_20160216_132832

OBS: Der mangler lige nogle flere huller, men den hånddrevne boremaskine vi brugte var lige lidt for hård at arbejde med. Vi laver flere huller senere. Se også alle de insekthoteller fundet på Pinterest via linket øverst på siden.

Update: Se den nyere post her, om hvor du skal sætte hotellet op og hvad størrelse hullerne skal have.