Nu er jeg efterhånden blevet pænt rutineret i at bruge brændenælder i madlavningen, og tro mig; de kan bruges til meget andet end brændenældesuppe! Seneste eksperiment var en variant af den indiske ret mutton (lam) palak (spinat) – omend lammet var skiftet ud med svinekød og spinaten var skiftet ud med brændenælder (opskriften følger senere).
Her klipper jeg topskuddet af |
Saml så meget du mener du skal bruge, og skyl bladene i en si for at få evt. jordrester o.a. fra.
Hæld så rigeligt kogende vand over skålen så det dækker.
Lad vand og brændenælder henstå i 10-15 minutter.
Prik gerne til bladede med en ske eller gaffel, så du er sikker på at alle blade er blevet skoldede.
Si derefter vandet fra (som jo nu i princippet er brændenælde te), og pres evt. nælderne lidt så overskudsvandet kommer af.
De skoldede, pressede blade fra brændenælde |
Nu har du en portion grøn sundhed (der er mere jern i brændenælder end i spinat) lige til at bruge i retter som f.eks. den indiske palak-ret.