Giftfri have – naturligvis

I et forsøg på at komme brugen af gift i haverne til livs har Danmarks Naturfredningsforening og landsforeningen Praktisk Økologi sammen startet siden Giftfri-have.dk Her kan du, som haveejer, kan få tip og ideer til at undgå gift til at løse almindelige problemer i haven. Tænk at der i 2016 fx blev solgt 20 ton gift til brug i haver i Danmark!

når du registrer din have får du tilsendt et mærkat til postkassen så du kan vise naboerne (og postbudet) at du holder haven fri for gift

Målet er at få 100 000 haver registreret som giftfri, og på den måde skåne natur og grundvand for den unødvendige giftbelastning.

På siden giftfri-have.dk finder du blandt andet en brevkasse hvor du finder er svar på helt konkrete spørgsmål om fx snegle eller ukrudt. Har du selv spørgsmål om at undgå brug af kemi i haven, er det bare at skrive til eksperterne dér.

Her på bloggen var det en no-brainer, og der er ikke brugt gift her se seneste 35 år, hvis ever! Nogen gange har fristelsen været der, men så har jeg taget udfordringen op og ledt efter giftfri alternativer som fx kanel til at bekæmpe den årlige myrer-invasion med. Desuden har jeg lært af holde af mos i græsplænen; det er faktisk super skønt at gå og ligge på!