Bliv klog på din have

Livet i haven er spændende. Jo bedre du lærer det at kende, desto mere er der at opdage. Om det er fugle, insekter eller planter, så er der med garanti mere at fascineres over end du lige regner med.

For at finde ud af hvad det er du ser i haven, er opslagsbøger helt uundværlige. At sidde med en bog og bladre sig frem til den art man leder efter, giver en masse viden om andre arter med på vejen. Selvom der på det seneste er kommet apps ud til bestemmelse af planter og fuglestemmer, er der ikke noget der slår det at bladre i en bog.

For nogle år siden var jeg heldig at finde en nordisk flora på udsalg på det lokale bibliotek. Med den ved hånden kan man have meget fornøjelse af at identificere blomster, urter eller træer. Den er også meget handy hvis man skal dobbelttjekke planter man vil spise.

Specielt er det godt med en opslagsbog når der er mange forvekslingsmuligheder. På den måde er der for eksempel knap så mange forskellige pattedyr at kende, så de almindeligste lærer man hurtigt. Men hvis du vil til at fordybe dig lidt i sommerfugle, spisesvampe eller havens planter og træer vil du komme til at takke dig selv for en god bog om emnet. Start på dit lokale bibliotek og se om ikke der er noget der kan pirre din nysgerrighed! Jeg garanterer at der er masser at fordybe sig i lige indenfor din havelåge.