Pindsvin i kvasbunken

Jeg er glad for alt det mangfoldige liv i haven, men jeg må indrømme at mit hjerte banker ekstra hurtigt, når gæsten er et lille ungt pattedyr.

Pindsvin går i hi i løbet af efteråret. De overvintrer huler under kvas og kviste. Pindsvineboet skal gerne være tørt og godt og til det formål er en bunke kviste og grene med græs over glimrende. Hvis det lyder som noget du burde have ryddet op, så er her undskyldningen for at lade bunken ligge. Selv har jeg en bunke brædder fra en brænde-palle, som efterhånden har været på min dårlige samvittighed i flere år. Det var netop her vi mødte den lille, unge fætter pindsvin for nogle uger siden.

Pindsvinet er iøvrigt ganske nyttigt i haven, da den glad guffer bl.a. snegle sig. Den skulle også kunne finde på at tage de forhadte iberiske skovsnegle (ja den med det åndsvage kælenavn; dræbersnegl) – omend det ikke er pindsvinets yndlingsret.