Tør som savannen – når græsset er gult

Efter 3 måneder med meget lidt regn, er græsset helt gult. Skvalderkålen har givet op for et par uger siden, og selv mit brændenældebed er ved at give efter for varmen. Plænen ligner egentlig mest af alt den afrikanske savanne, og det er jo smukt på sin egen måde.

Selvom det nok er længe siden du har slået græs, så husk til næste gang, at man ikke skal slå det for kort, da græsset tørrer hurtigere når det er kort. Du vil sikkert også se, at der er andre arter der trives bedre i tørken. Jeg selv har fine gule blomster (billedet) der titter op i plænen.  Området med langt græs trives fint, da der er mere skygge og planterne holder på fugten.

Stenhumle på arbejde

Regnvandsbeholderen er også tom, så vi må alle til at tænke kreativt. I gruppen De Vilde Haver på Facebook kom der mange gode bud på hvordan man får vandet haven, når der er vandingforbud: Hvad med at du selv tager bad i en balje, og bruge vandet i haven – så kan du jo samtidig overveje om dine hårprodukter er for giftige til den slags?
Eller når du skyller frugt og grønt i køkkenet, så gem vandet – du kan evt. samle vandet op i en spand i løbet af dagen – og bruge vandet i haven hvor det trænger mest.
Undgå at vande midt på dagen, så fordamper det hurtigt og gør ikke meget gavn.

Kreativ brug af sommerens roséflasker

Jeg har også været kreativ med vandingsanlæg til tomatplanterne (et eller andet skal man jo bruge alle de rosé flasker til). Jeg eksperimenterer stadig med proppen da vandet løber lidt for hurtigt ud.