Kære nabo: Undskyld vi roder – men det er meningen

… Jeg har lavet dette her som en seddel til vores naboer. Teksten er vedhæftet som word dokument nederst på siden – brug den helt eller delvis – hvis du vil!

Du har måske bemærket at græsset er langt og der ligger bunker af grene og kvas. Det er ikke fordi vi er dovne, nej, vores uorden er helt med vilje.

Som du måske har hørt, er mængden af danske insekter faldet drastisk. Det er en del af et større problem, nemlig at den biologiske mangfoldighed er gået kraftigt tilbage. Normalt får vi en masse gavn af biodiversitet. Vi får gratis bestøvning af havens træer, vi får gratis skadedyrsbekæmpelse – og ikke mindst: vi får et væld af spændende gæster i haven.

Derfor giver vi i vores vilde have plads til mere af det naturlige liv.

Vi har planter for sommerfuglenes larver, vi har skabt levesteder til insekter, fugle og andre dyr. Der er hjemmehørende træer, buske or urter. Vi har træstammer, der får lov at ligge, så insekternes larver kan udvikle sig dér og samtidig være spisekammer for fuglene. Vi prøver at have blomster med nektar hele sæsonen til vilde bier og sommerfugle. Vi har krat og gærder, for fugle og firben – og kvasbunkerne er rigtig gode for både pindsvin, insekter og fugle.

Så det kan godt være det ved første øjekast ligner rod, men det er altså meningen. Vi håber på du forstår, og måske vil være med til at give plads til mere natur, måske også i din egen have? Der er en inspirerende bog om emnet, og du kan se mere på hjemmesiden vildehaver.dk hvor du også får 7 forslag til at komme i gang på …

Her er 7 forslag til at komme i gang på

Iøvrigt: Foreningen Vild Med Vilje har samme mission se mere her https://vildmedvilje.dk