Gæst(er) på insekthotellet

I foråret lavede vi det fine insekthotel. Jeg placerede hotellet på på bagsiden af børnenes legehus, for at det skulle stå i læ.

Hér hen på sommeren, er det så tid til at stikke hovedet ind og se om der er gæster på hotellet.

Det ser ud som om der er flyttet i en enkelt murerbi ind på øverste etage! En enkelt gæst, er ikke helt det jeg havde forestillet mig, men hvis man tænker på at den lille fyr er 50 gange så effektiv en bestøver som honningbien, så er det ikke dårligt.

Murerbi
Murerbien lukker hullet med ler. Jo den må være god nok, der er murerbi på øverste etage!

Da honningbierne i det meste af verden lider under brug af en bestemt type sprøjtegifte, er man i USA begyndt at kigge på netop murerbier – se artikel på Ingenøren hvis du er mere nysgerrig på det.

Efterfølgende research på murerbiernes krav til et insekthotel, viser at mit første forsøg ikke helt lever op til murerbiernes foretrukne dimensioner (det betyder dog ikke at hotellet ikke kan bruges af andre insekter).

Skal man lokke murerbier til, skal hullerne være mindst 12-16 cm dybe for at passe hunnerne bedst, og 8 mm i diameter. Murerbi-hotellet skal sættes ved sydvendt facade beskyttet godt mod vind og vejr. Læs mere på Roskilde Biavlerforenings side om murerbier…

Men sjov er det, at følge med i ‘værelserne’ på insekthotellet i baghaven 🙂