Halløj på insekthotellet

Her i weekenden fik jeg fundet insekthotellet frem, så vi er klar til sæson 2. Hotellet har overvintret ved skuret, og var faldet lidt fra hinanden. Under renovationen fandt jeg ud af, at der allerede er 3 af hullerne der er muret til.  Det betyder at en af de flittige enlige bier er flyttet ind. Hunnen samler et foråd af pollen og lægger et æg i hullet, som hun så murer til med sand/jord og plantedele. Når ægget klækker, lever larven af forrådet et par uger* indtil den forpupper og er klar til at springe ud som flittig bestøver i løbet af foråret eller sommeren*.

Jeg opgraderede hotellet med et par nye huller, efter anvisningerne jeg havde fundet sidste skulle de være 8mm. Så må vi se om det bliver populært.

Nemt at lave

Et insekthotel er sjov og let at lave.  Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, og insekterne – ja de er ligeglade med om det ikke er helt lige. Jeg har allerede ideer til mit næste hotel.

Del gerne billeder at dit insekthotel på Instagram og brug hashtag #vildehaver så dukker det måske op her på siden.

* livscyklus er forskellig mellem arter

Ægget ligger bag foresejlingen
Enlig bi. Om det lige er denne type bi, ved jeg ikke.