Mens jeg venter på en have

Jeg har ikke en have – endnu. Den står på min ønskeliste, men jeg skal først finde den helt rigtige have, og det er lidt svært. Men det er ikke helt skidt alligevel! Det jeg har, er to altaner, én mod nord og én mod syd. Den sydvendte altan har en lang smal del på ydersiden af bygningen, som ikke rigtig kan bruges til noget.

Man kan ikke sidde der, så de fleste bruger den bare til opbevaring. Vi har ikke rigtig brugt den overhovedet, før jeg, for lidt siden, fik en smadder god ide: hvad om vi laver en vertikal have? Jeg googlet med det samme hvordan man gør, og fandt en rigtig god vejledning på et kassesystem i flere niveauer. Vi modificerede designet lidt, siden vi bor på 6. sal, og ikke ville risikere at kasserne røg ud over kanten i meget blæst.

Min svigerfar var på besøg, så ham og min mand blev sendt i byggemarkedet for at købe det vi skulle bruge, mens jeg hyggede med vores datter.

Det var en forholdsvis nem opgave at bygge kasserne (nok fordi jeg selv slap for at gøre det!), så det næste skridt var at få den malet. Jeg ville bruge bæredygtig maling, og googlet lidt igen, til jeg fandt ud af at linoliemaling var et godt, 100% naturligt alternativ. Linolien bliver blandet med naturlige pigmenter, og der var et hav af farver at vælge mellem. Vi landede på en flot lavendel farve, og nu startede den største del af projektet. Linoliemaling skal påføres i meget tynde lag, ellers tager det rigtig lang tid før det tørrer, og selv om man maler meget tyndt, tager det alligevel lang tid. Efter nogle aftener var det hele malet to gange, og næsten tørt.

Det hele blev samlet, jeg tog i plantecenter og købte jord, og så gik vi i gang med at fylde på og plante frø – en skøn blanding af grøntsager og vilde blomster: vores datter på fem var ansvarlig for hvad der skulle i kasserne! Så nu venter vi bare på at det vokser, og vi glæder os til at se hvor vildt det bliver når alt står i fuldt flor.